
La casa de bătrâni «Raiul Bunicilor», situată în comuna Tunari, județul Ilfov, foarte aproape de București, ne preocupă starea de spirit a bătrânilor noștri. Aici avem cele mai variate mijloace de distracție, specifice vârstei oamenilor internați.
De la jocurile de remi, cărți, table sau șah, până la croșetat și confecționat obiecte handmade. De la muzică în surdină la combină, până la radio, TV și alte dispozitive mobile folosite pentru divertisment.
În ceea ce privește comunicarea, punem la dispoziția bătrânilor noștri resursele tehnice necesare pentru a purta zilnic conversații prin skype sau prin alte aplicații pentru dispozitive fixe și mobile. Astfel, orice bătrân îi poate suna familia restrânsă sau extinsă ori de câte ori este nevoie și poate petrece ore neîntrerupte la telefon sau pe internet, povestind și depănând amintiri pentru cei dragi, împreună cu aceștia.
Ocazional, pentru bătrânii creștini-ortodocși practicanți, avem un preot care vine, le vorbește, îi spovedește și îi împărtășește. Totodată putem iniția același tip de serviciu pentru oamenii de alte confesiuni religioase.
În pachetele suplimentare, opționale, avem incluse servicii care presupun deplasări la teatru, la spectacole de operă, plimbări în parcuri ale capitalei sau la muzee.
În ceea ce privește nevoia reîntoarcerii la natura, căminul privat de bătrâni «Raiul Bunicilor» este construit în mijlocul unei oaze de verdeață. În spatele casei este livada cu pomi fructiferi, iar la intrarea în curte, pe timpul verii, este o gradină de flori unde oamenii pot sta la umbră sau pot face jogging chiar de la prima oră a dimineții.
Printre pachetele speciale pe care le avem se numără și petrecerile cu ocazia zilelor onomastice sau de naștere, petreceri făcute chiar la cămin, pentru colegii de aici și pentru familia extinsă venită în vizită.
Ori de câte ori este ziua de naștere a unui bătrân pregătim un tort aromat și asortat cu fructe, la alegerea bunicului sau bunicii sărbătorite. Pentru că numărul lumânărilor ar fi prea mare, apelăm la cifrele celebre de ceară, astfel încât bătrânii noștri să aibă ocazia să sufle și să-și pună o dorință care să se împlinească în noul an de viață.
Periodic, la căinul de bătrâni «Raiul Bunicilor» avem invitați care animă atmosfera pentru oamenii de aici. Actori care spun povești, psihologi care ascultă istorisirile bătrânilor, oameni pasionați de dezvoltarea personală care spun o vorbă bună celor internați la noi și care îi încurajează să-și caute fericirea prin modalitățile specifice vârstei lor.
Pentru a vizita căminul de bătrâni «Raiul Bunicilor» și pentru a vedea condițiile de aici, vă rugăm să ne apelați la numărul de telefon 0040799967744 sau să ne scrieți la adresa de email office@raiulbunicilor.ro